تلنگر : در حالی که کمتر از یک سال به انتخابات یازدهم ریاست جمهوری باقی مانده، اخبار از اردوگاه اصلاح طلبان حاکی از این است که این گروه سیاسی که با توجه به انتخابات مجلس و اقبال کم عمومی به آنها ، از شانس چندانی برای کنار زدن رقیب سنتی خود یعنی اصولگرایان برخوردار نیست، دچار نوعی سردرگمی شده است.
تعدد کاندیداها و سر برآوردن کاندیداهای مدعی علاوه بر اختلافات درون گروهی از مشکلات اساسی این طیف سیاسی است که مشکلات انها را دو چندان کرده است.
با وجود این مشکلات و عدم استقبال عمومی از این گروه سیاسی که در فتنه 88 عملا مواضع خود را ثابت کرده اند، باز هم اصلاح طلبان سعی در القا این امر داردند که در انتخابات پیروز خواهند شد.
این گروه سیاسی، از کارگزاران و اعتماد ملی که پس از فتنه 88 در لا سکوت مطلق فرو رفته بودند تا مشارکت و مجاهدین که اکنون فقط اسمی از آنها باقی است همگی مدعی محوریت جریانی هستند که به صورت نانوشتهای تابلوی مشارکت گسترده در انتخابات را در دستان خود حمل میکند و مدعی پیروزی در انتخابات نیز هستند.
این در حالی است که هر کدام از گروه های اصلاح طلب ساز خود را می نوازند و تعدد کاندیداهای معرفی شده از این طیف نشان دهنده اختلافات شدید درون گروهی آنهاست.
در این میان، خاتمی، عارف، جهانگیری، نجفی و خرازی مهم ترین نام های مطرح شده از سوی اصلاح طلبان است. اختلاف سران اصلاحات هم گویا با دید و بازدیدهای عادی حل شدنی نیست و با قاطعیت میتوان گفت که اکنون تنها نقطه مشترک اصلاح طلبان، همان مشارکت گسترده در انتخابات است.امری که پیش از این توسط گروه های تند رو و فتنه گر منتفی دانسته شده بود و این گروه ها سخن ا ز تحریم انتخابات می کردند!
اما اصلی ترین کاندیدای این طیف محمد خاتمی رئیس جمهور سابق کشور است که روز به روز به مخالفین کاندیداتوری اش اضافه می شود و همین امر نشان از اختلافات عمیق بین اصلاح طلبان دارد.
همین چند روز پیش بود که عبدالله نوری در نشست خود با اعضای کارگزاران و تعدادی از چهرههای اصلاحطلب، ضمن تأکید بر ضرورت تشکیل اتاق فکر اصلاحطلبان، عملکرد خاتمی را مورد انتقاد قرار داده و گفته است رهبری جریان اصلاحات باید فردی شجاع باشد، چرا که آدم ترسو و محافظهکار نمیتواند نقش رهبری جریان را بازی کند.
پیش از آن نیز، سجادیان عضو شورای مرکزی کارگزاران در این رابطه گفته بود: «محوریت خاتمی را برای بازسازی جریان اصلاحات قبول ندارم.»
در چند روز گذشته هم روند اعتراض به محمد خاتمی توسط کارگزارنی ها ادامه داشت و برخی کارگزارانیها طرح کاندیداتوری خاتمی را مورد پذیرش ندانستند.
از سوی دیگر برخی گزارشات هم از اختلافات داخلی کارگزاران خبر میدهد. بر این اساس دو طیف مختلف کارگزاران از کاندیداتوری نجفی و جهانگیری حمایت میکنند. در عین حال برخی خبرها هم از حمایت برخی اصلاحطلبان از محمد رضا خاتمی حکایت دارد.کاندیدایی که در تایید آن به وسیله شورای نگهبان تردیدهای جدی وجود دارد چرا که یکی از عاملین فتنه 88 محسوب می شود.
کاندیاتوری عارف نیز به عنوان یکی دیگر از گزینه های اصلاحات مورد اختلاف اصلاح طلبان قراردارد و به نظر می رسد هنوز تصمیم جمعی برای انتخابات کاندیدا گرفته نشده و با شرایط موجود به نظر می رسد اصلاح طلبان در این خصوص هرگز به اجماع نرسند.
در هر حال، به نظر می رسد اصلاح طلبان برای ماندن در عرصه سیاسی کشور احتیاج به یک بازنگری اساسی در شیوه و رفتار سیاسی خود دارند.
آنچه مسلم است، تا زمانی که طیف تندروی اصلاح طلب، تغییر گفتمان ندهند و ماهیت ساختارشکنانه خود را به ماهیت قانونپذیر تبدیل نکنند نمیتوانند در انتخابات حضور پیدا کنند و در صورت حضور نیز با اقبال مردمی مواجه نخواهند بود.
منبع : جوان آنلاین
موضوع مطلب :